Prinsen

Kulinariska ögonblick, sociala möten och kroghistoria.

Prinsen

En kulturkrog med ett drygt
sekels historia i väggarna

Sedan 1897 har konstnärer, kulturarbetare, affärsfolk, mediepersonligheter och andra stockholmare samlats på Prinsen. Och det är ju fullt förståeligt – det är svårt att inte förföras av den tjusiga sekelskiftesrestaurangen med högt i tak, vackra träpaneler och konstfyllda väggar. Här finns ett hav av människor, krögare och händelser att ösa berättelser ur och på få Stockholmskrogar möter historia nutid så tydligt som här. På Prinsen serveras klassiskt mathantverk, gedigen husmanskost såsom hemtrillade köttbullar, Biff Rydberg och Wallenbergare. Och det går inte att komma ifrån att det är något alldeles särskilt trivsamt att dricka en välkyld Riesling till Prinsens klassiska ljumna sallad, känna det sociala lugnet i atmosfären och ett drygt sekels historia i väggarna.

Prinsen

Ett alternativ till julbord

Prinsen

SENASTE INLÄGGEN

Prinsen

Kulinariska ögonblick, sociala möten och kroghistoria.

Prinsen

En kulturkrog med ett drygt sekels historia i väggarna

Sedan 1897 har konstnärer, kulturarbetare, affärsfolk, mediepersonligheter och andra stockholmare samlats på Prinsen. Och det är ju fullt förståeligt – det är svårt att inte förföras av den tjusiga sekelskiftesrestaurangen med högt i tak, vackra träpaneler och konstfyllda väggar. Här finns ett hav av människor, krögare och händelser att ösa berättelser ur och på få Stockholmskrogar möter historia nutid så tydligt som här. På Prinsen serveras klassiskt mathantverk, gedigen husmanskost såsom hemtrillade köttbullar, Biff Rydberg och Wallenbergare. Och det går inte att komma ifrån att det är något alldeles särskilt trivsamt att dricka en välkyld Riesling till Prinsens klassiska ljumna sallad, känna det sociala lugnet i atmosfären och ett drygt sekels historia i väggarna.

prinsen

Ett alternativ till julbord

prinsen

Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.