Om Brasseriegruppen

Bröderna som driver stans
bästa krogar

Matglädjen hos bröderna Filip och Daniel Guven går långt tillbaka. De växte upp med matoset från familjens restauranger. 

Vi skapar minnesvärda upplevelser som förgyller våra gästers vardag över generationer - vi har precis börjat.

Historia


Matglädjen hos bröderna Filip och Daniel Guven går långt tillbaka. De växte upp med matoset från familjens restauranger. Redan från unga år fick de lära sig hantverket från grunden. Som tonåringar fick de vara med och utveckla familjens restauranger. Filip stod i köket och lärde sig hanteringen av råvarorna och hur man lagar riktigt god mat. Daniel såg över matsalen och lärde sig se till att göra gästerna nöjda, från när de kom till att de gick.

Där hittade de sin passion till restaurangen, precis som sina föräldrar. Men Filip och Daniel ville vidare. År 2010 tog bröderna över den klassiska Stockholmsrestaurangen Prinsen av kändiskocken Peter Nordin. De ville värna om det klassiska arvet, men modernisera matupplevelsen. Och resultatet blev en succé. Cirka åtta månader efter att bröderna hade satt sin vision för Prinsen blev de tillfrågade av den tidigare ägaren Peter Nordin om de ville ingå partnerskap med Peter och då lades grunden för det som skulle bli PDF Brasserie Group.

I den nya konstellationen stod ytterligare klassiska krogar på tur. De tog över Zink, East, Wienercaféet och Villa Godthem med flera. Tillsammans såg de över upplevelsen och förbättrade mathantverket, sida vid sida.

De insåg snart att det krävs ett starkt team för att behålla den höga standard som de byggt upp. Därför rekryterade de några av Stockholms främsta matälskare till sitt team. Peter Nordin valde att lämna koncernen 2017 för att förverkliga sin dröm att öppna upp hotell och restaurang i Italien.

Under 2019 genomgick koncernen ett intensivt förändringsarbete för att optimera hela verksamheten och i och med detta har företaget valt att förenkla sitt varumärke och kallar sig nu för Brasseriegruppen. 

2023 kommer många nyheter att lanseras inom Brasseriegruppen – så håll utkik!

För att inte gå miste om något skriv upp dig till nyhetsbrevet nedan.

Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.