Il Tempo slog upp portarna i början av 90-talet inspirerad av den italienska
restaurangen Gino på Upper East Side. Det tog inte lång tid innan art deco-
tapeterna, designade 1930 av Flora Scalamandré, var på alla stockholmares läppar
och sedan dess har Il Tempo varit scenen för tusentals italienska matäventyr. Menyn
är en tolkning av det rustika italienska köket – via New York.Vi älskar den italienska
kokkonsten, men det kan inte hjälpas, influenserna som kommer från Little Italy och
storstadspulsen tillför det där lilla extra. I mitten av restaurangen brinner elden och
här bakas pizzor baserade på ett hemligt pizzadegsrecept från Neapels innersta
kvarter. Il Tempos vinsamling är imponerande, pastan är självklart hemmagjord och
aperitivon en perfekt start på en lång kväll. Vid närmare eftertanke finns det nog
knappast något annat ställe man hellre blir stammis på.
BRASSERIEGRUPPEN – Ett hus av moderna krogklassiker
East / Gastrotek Zink / Il Tempo / La Cucina / Orangeriet
Pas d’Art / Pontonen / Prinsen / Trattorian / Vigårda / Villa Godthem
Nyhetsbrev
BRASSERIEGRUPPEN
Ett hus av moderna krogklassiker
East / Gastrotek Zink / Il Tempo / La Cucina
Orangeriet / Pas d’Art / Pontonen / Prinsen
Trattorian / Vigårda / Villa Godthem