CHITCHAT med Josephine Pagmar

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Josephine Pagmar, driftschef på East.

Hej Josephine! Du har jobbat här i 17 år. Du måste verkligen älska East!
East har förstås blivit som mitt andra hem efter alla dessa år. Jag träffade min man här och mina barn känner sig nästan lite för hemma här… Jag älskar att jag kan vara mig själv när jag jobbar, både i stil och person. Jag vill hålla East avslappnat, familjärt och personligt – men ändå med hög service och grym mat. Det är en utmaning att få ihop alla bitarna, men det är just det jag älskar!

Berätta kort om Easts historia.
Restaurangen öppnade för nära 30 år sedan och var den första moderna asiatiska restaurangen i Stockholm. Det var ett gäng mat- och musikälskare som hade ena foten på köksgolvet och andra på dansgolvet som drev East. Ända sedan dess har East varit en mix av mat, musik och människor – och exakt så ska det vara även idag.

Förra veckan chitchatade vi med din kollega Payman om nöjesdelen. Nu tänkte vi snacka lite mat. Vilken är din absoluta favorit på kvällsmenyn?
Min personliga favorit är Chirashi-Zushi, en skål med ris toppad med sashimi på lax, hälleflundra, tonfisk, avokado, rökt forellrom, vaktelägg, wakame och picklad rödlök. En rätt jag aldrig tröttnar på.

Förutom många East-klassiker på menyn finns även det sociala alternativet “East Dinner Set Menu” på kvällsmenyn. Vad är det?
Jag skulle vilja beskriva menyn som en modern asiatisk rundresa i flera bemärkelser. Menyn serveras i tre eller fyra omgångar och de olika rätterna placeras mitt på bordet för alla att dela på. Här serveras allt från Korean Pancakes till Thai Beef Sashimi och Veggie Tempura.

På onsdag är det premiär för Easts populära julbord. Vad är det bästa med det? Och viktigast av allt: finns det platser kvar för oss som inte bokade innan midsommar…?
Det bästa är givetvis maten – att inte behöva välja, utan i princip kunna äta sig igenom hela Easts meny vid ett och samma tillfälle. Sen är det ju lyxigt att få frossa i vår fantastiska sushi och sashimi. Det finns en del platser kvar, speciellt på eftermiddagarna och på söndagar. Sen får vi alltid några avbokningar här och där, så det är absolut värt att ringa och chansa eller ställa sig på väntelistan!

Tack Josephine, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.