Chitchat med Henrik Bendorf

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Henrik Bendorf som är barchef och driftansvarig på East.

Berätta, vad gjorde du innan du kom till East?
Jag har jobbat i restaurangbranschen i hela mitt liv, bland annat på Hotel Rival, Södra Sällskapet och Ellery på Lidingö.

Vilken är din historia till East?
Jag har ju såklart varit gäst här mycket – eftersom det alltid är öppet till 03, så är det ju lätt att man tar ett stopp här…

Vad vill du att gästerna på East ska uppleva?
Eftersom vi har det läget vi har, får vi väldigt olika typer av gäster och måste ha lite taktkänsla och läsa av varje person. Vi får skräddarsy varje gästresa och hitta en samklang kring mat, musik, drinkar och helhetsupplevelsen. När de går härifrån ska de vilja komma tillbaka – vi älskar stammisar!

Du har ändrat om en del i drinkutbudet. Berätta.
Vi vill visa att East är så mycket mer än groggar och har gjort en drinklista med riktiga cocktails, men som faktiskt är möjliga att leverera i de stora volymer vi har. Det här sättet kräver en hel del prepp, men är verkligen värt det.

Ni har lite roliga namn på drinkarna, vart kommer de ifrån?
Den här upplagan av drinklistan är gjord med sommar, färg och asiatiska smaker i fokus. Namnen satte vi med personlighet kopplad till vår personal. Razz Matazz är Rasmus drink, Jojo Daiö är uppkallad efter Johanna, Saigon Saga efter vår Saga och Nori Lee efter Lena.

East är ju öppet varje dag till 03. Vad kan gästerna förvänta sig kring musiken?
Just nu går vi mot att inte ha riktigt lika många DJ:s, utan att gästerna ska känna igen sina DJ:s. Fredagar och lördagar ska det vara lite mer kommersiellt, medan vi kan dra åt lite andra håll de övriga dagarna.

Du har tävlat en del. Berätta!
Att tävla som bartender har varit en rolig grej för att få bekräftelse att jag är med i tiden, att jag tänker rätt, haha. Två år har jag varit top 10 i World class i Sverige.

Ni verkar ha fått en otroligt härlig sammansvetsning i teamet. Vad är nyckeln?
Jag vill verkligen skapa tighta band mellan ALLA och försöker ha återkommande samtal ungefär var tredje månad och stämma av. Alla ska jobba i en atmosfär som är kul – utan att för den delen ta bort det professionella förstås.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag är med mina barn såklart. Med jag är också ute mycket – mat och dryck är ju mitt stora intresse.

Vad skulle du jobba med om du inte gjorde det du gör?
Barn och ungdomar. Eller kanske något kreativt – jag har pluggat konst och skriver en del.

Förrätt eller dessert?
Förrätt!

Vin eller champagne?
Vin

Landet eller stan?
Stan

Fredag eller lördag?
Lördag

Pool eller hav?
Pool

London eller Paris?
London

Förfest eller efterfest?
Efterfest

Daniel eller Filip?
Jag hade jobbat med Filip, men festat med Dani, haha!

Tack Henrik! Vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.