Chitchat med Gabriella Vitiello

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Gabriella Vitiello som är matsalschef på Villa Godthem.

Hej Gabriella! Vem är du?
Jag är född i Sverige, men mina föräldrar kommer båda från Södra Italien. Jag är en socialt utåtriktad person som älskar att jobba med människor – jag får så mycket energi tillbaka!

Vad har du gjort innan du kom till Villan?
Jag har börjat och slutat i restaurangbranschen hur många gånger som helst. Jag har testat allt: sekreterare, olika kontorsjobb och en hel del annat, men jag kommer alltid tillbaka hit! Har bland annat jobbat på Divino, Trattoria Montanari, Wienercaféet, Villa Pauli och många fler platser.

Varför älskar du restauranglivet så mycket?
Jag älskar mat och vin! Jag lagar mycket mat hemma, alltid italienska långkok. Min mamma lärde mig laga mat efter mormors recept från jag var jätteliten. Att i restaurangyrket kunna kombinera mitt intresse för mat och vin med det sociala är det bästa som finns!

Hur trivs du här ute på Djurgården?
Jättebra – det är så vackert och lyxigt att få jobba här! Och jag ser otroligt många möjligheter till utveckling här på Villa Godthem. Vi ser redan fram emot sommaren då vi vill ta tag i Trädgården och göra den ännu mer attraktiv med AW och live-musik!

Afternoon tea har ju verkligen blivit en succé.
Ja det är ett upplägg som passar perfekt att äta under eftermiddagen. Vi har ett otroligt blandat klientel med pensionärer, småbarnsmammor, par och många andra som kommer hit och njuter av te, champagne och härliga tillbehör. Framför allt har vi ett stammisgäng med fyra äldre damer som kommer nästan en gång i månaden!

Ni gör en hel del event här på Villan. Berätta!
Vi gör allt ifrån mindre intima bröllop till babyshowers och studentfiranden. Pressvisningar passar också perfekt och i detta nu planerar vi för ett event med Moët där de ska presentera sitt glögg-bubbel!

Snart står ju julen för dörren! Ni öppnar årets julbord om drygt en månad.
Vi är verkligen i julstämning här! Som alltid serverar vi ett klassiskt svenskt julbord som matmässigt fått fantastiska recensioner genom åren. Men i år uppgraderar vi hela upplevelsen. Verandan har fått glasväggar och värme så nu kan man sitta där året om vilket passar utmärkt för större sällskap. Matsalen kommer få vara just matsal och själva bufféerna kommer finnas i ett uppvärmt fantastiskt utsmyckat tält.

Beskriv kort årets julbordsupplevelse.
Du möts av vedkorgar och känner pirret redan när du anländer i taxin, för att sedan få ta del av ett klassiskt julbord som serverar i en mysig och hemtrevlig, men ändå exklusiv atmosfär. Du kommer uppleva magi helt enkelt!

Kör vi julbords-take-away även i år?
Absolut! Den har ju varit en succé tidigare! Det är bara att inse att man inte har åtta armar och hur mycket tid som helst i december, så ta hjälp av oss med julmaten. Man behöver inte ha några matkunskaper, men kommer kunna servera ett otroligt julbord hemma!

Tack Gabriella! Vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

MNO_2481
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.