Chitchat med Johan Dinter

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Johan Dinter som är barchef på Trattorian och Orangeriet.

Hej Johan! Berätta om din bakgrund.
Jag är från Peru, född och uppvuxen i Lima. Jag kom till Sverige när jag var 10 år och började i krogbranschen när jag var 14 år. Jag har alltid haft ett stort intresse för mat och dryck och älskar att jag har kunnat leva på mitt stora intresse. Jag har jobbat runt om i världen, bland annat i Australien, Belgien, Spanien och Peru och det har varit fantastiskt att få resa och upptäcka världen och människor.

Vad gjorde du innan du kom till oss här på Kungsholmen?
Då var jag barchef på Fiore.

Vad vill du att gästerna på Orangeriet & Trattorian ska uppleva?
Det ska vara familjärt och prestigelöst. Jag vill att gästerna ska känna sig välkomna och sedda – en plats som många kan känna sig bekväma på. Kom, luta dig tillbaka och njut av mat, dryck, ambiance och gästvänlighet.

Berätta om drinkarna här.
Jag tycker om att experimentera med smaker och drycker, men allt vi gör faller förstås under vårt italienska koncept. Det är också viktigt för mig att våra medarbetare ska få uttrycka sig kreativt, oavsett vilken nivå de befinner sig på. Alla i teamet är med när vi gör workshops inför att uppdatera menyer och drinkar. På så sätt har vi chans att nå en så bred publik som möjligt.

Vad är bra värdskap för dig?
En bra värd är öppen och prestigelös! Ett plus är såklart om han eller hon är kunnig inom sitt område.

Hur ser en perfekt helg ut för dig?
Det är soligt och jag är förmodligen på gymmet och hemma i köket och stökar!

Om du bjuder hem oss till dig, hur kommer kvällen se ut?
Vi börjar med champagne och skaldjur. Sedan blir det nog paella eller chupe, en tjockare skaldjurssoppa från Peru. Till det dricker vi gärna Blanc de Blancs eller Sancerre. Om det är ni två som kommer så blir det nog även några shots, haha…

Vad gillar du mest med livet på krogen?
Det sociala! Och friheten att jag får vara mig själv som individ.

Vad skulle du jobba med om du inte gjorde det du gör?
Affärsutveckling. Det är ett kreativt och mer eller mindre obegränsat område.

Du pratar ofta om det kreativa i ditt yrke. Vad innebär det för dig?
Det handlar om hur man lyckas bemöta och stimulera en gäst. Skapandet finns i form av mat, dryck, ambiance. Det kan handla om att matcha mat och vin, sammansättningarna i en drink och så mycket annat. Helt enkelt hur vi kan förföra våra gäster. Just detta är det som stimulerar mig allra mest i mitt yrke.

Förrätt eller dessert?
Förrätt

Vin eller champagne?
Champagne

Landet eller stan?
Landet

Fredag eller lördag?
Lördag

Pool eller hav?
Hav

Paris eller Berlin?
Paris

Förfest eller efterfest?
Efterfest

Johan Ringkrans eller Anna Asperen?
Haha, måste jag svara på den?? I så fall får jag säga Johan då.

Tack Johan! Vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.