Chitchat med Renzo Santa Maria & Oussi Ek

I vårt chitchat-format träffar vi personer vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi på Oussi Ek och Renzo Santa Maria, som är vår dynamiska bar-duo på East.

Välkomna till East! Hur känns det?
Fantastiskt. East är ju ett vattenhål, en riktig institution i Stockholms nöjesliv.

Ni har nu varit vår härliga bar-duo på East i ett par månader. Berätta, vilka är ni?
Jag heter Renzo, är född i Peru. Där har vi mycket influenser från Japan, vilket skapat en härlig fusion-inriktning. Jag har tidigare bland annat jobbat på Yuc Mexican och Videgård. På Videgård fick jag smak för sake och utbildade mig till sake-sommelier i Japan.

Och jag är Oussi, jag kommer från Södermalm, haha. Jag har jobbat 15 år i krog-branschen där jag började som nisse. Efter en tid introducerades jag för whiskey och blev snabbt intresserad av sprit och på den vägen är det.

Berätta om Easts cocktaillista!
Den ska kännas levande och just nu jobbar vi hårt för att lära känna våra gäster och stammisar så vi verkligen vet vad de vill ha. Men några av våra signatur-cocktails som vi vill tipsa lite extra om är Yuzu & Tonic, en GT med yuzu och tonic-vatten med flädersmak. Shogun Assasin med gin, citrongräs och koriander är också riktigt bra!

Era favorit-rätter på East – och vad dricker ni till?
All sushi – och till det dricker vi ris-lager, eller sake förstås!

Vad förväntar man sig när man kommer till era barer?
Man beställer vad man vill – men vår nisch är förstås alltid åt det asiatiska hållet. Dessutom får det inte ta FÖR lång tid att få sin cocktail – har man väl beställt är man ju ofta ganska törstig…

Hur kompletterar ni varandra?
Oussi är lite mer mood, jag (Renzo) är mer struktur… haha. Hur som helst funkar det hur bra som helst. Kom in på East och säg hej!

Vad händer på East under hösten?
Vi tänkte dra igång sakeprovningar som Renzo får hålla i. Kanske en perfekt aktivitet att göra innan julbordet?

Tack Oussi & Renzo – vi älskar att ni är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.