CHITCHAT med Helena Ungh

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Helena Ungh och välkomnar henne till familjen! Hon har precis blivit restaurangchef på Pas d’Art.

Hej Helena och välkommen till Brasseriegruppen-familjen! Du kommer senast från Bardot. Berätta om dig själv.
Tack! Jag är från början från Göteborg och har jobbat inom restaurangbranschen hela mitt liv. Har försökt att bryta mig loss flera gånger – men det funkar inte! Jag älskar mötet med människor och känner mig aldrig så bekväm som i matsalen på en restaurang.

Berätta om din resa, från pizzabagare i Sälen till allas dröm-host på innekrogarna runt Stureplan!
Haha! Jag är utbildad kock och säsongade i min ungdom på Bügelhof i Sälen, det var en fonduerestaurang och ett hotell med pizzadel. Där gjorde jag pizzor och en gång behövdes det förstärkning i servisen, så jag fick hoppa in. Ganska snabbt visade det sig att jag var bättre på golvet än på att baka pizzor – så sedan den dagen är matsalen min plats. Jag har även säsongat mycket i Båstad och där fick jag ett stort nätverk. Sedan fick jag två barn och började jobba i ett bageri i Danderyd, men jag längtade in till stan så jag ringde upp Anders Timell och frågade om han hade något jobb och då hamnade jag på Riche!

Vi alla känner ju igen dig från Riche, alltid glad och sprudlande! Berätta.
Det var fantastiskt! Anders Timell har lärt mig allt om hur man skapar bra stämning i en matsal. Hur man placerar folk så att de trivs och det blir en bra vibe och hur man håller krogen levande.

Ja du är ju verkligen grym på att skapa en skön känsla i matsalen!
Restaurangen är mitt vardagsrum – men det är också ditt, som gäst hos mig. Folk behöver en mottagare när de ska gå ut på krogen. Det är dyrt att gå på restaurang i Sverige och väljer man att göra det så vill man veta vad man får. Gäster gillar att ha någon som känner igen dem och vet vad de tycker om. För mig är det viktigare att vara en lyhörd och skön person – än att kunna ALLT om viner till exempel.

Hur kommer vi känna Helena-touchen på Pas d’Art?
När jag kom hit första gången blev jag helt kär i matsalen! Jag gillar att yttre delen vid baren är ljus, men att det finns ett sexigt mörker i den inre matsalen. Nu i första läget ska jag lägga all energi på att skapa en skön vibe – det ska bli mer levande och jag vill satsa mycket på musik. Musiken är så otroligt viktig!

Slutligen, du har en rolig anekdot kring Biblioteksgatan 6 och hur cirkeln nu är sluten.
Min ex-mans gammelfarmor var faktiskt med och startade Wienerkonditoriet när det öppnade för över 100 år sedan. Släkten blev otroligt glad att en i deras familj nu återigen är på plats på Biblioteksgatan 6, i samma lokal där Wienerkonditoriet låg! Känns fantastiskt kul att nu vara en del av Pas d’Art!


Helenas ex-mans gammelfarmor Alma Maria Andersson, år 1904. Utanför Wienerkonditoriet, nuvarande Pas d’Art.

Tack Helena – vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.