Brasseriegruppen ansöker om förlängda förfallodatum

Vi har idag lämnat i en ansökan till Stockholms tingsrätt om att få genomföra en rekonstruktion med så kallat moratoriumackord.

Vi har idag lämnat i en ansökan till Stockholms tingsrätt om att få genomföra en rekonstruktion med så kallat moratoriumackord. Det innebär enkelt uttryckt att vi vill förhandla med våra fordringsägare om att få förlängda förfallodatum på amorteringar och leverantörsfakturor. Går begäran igenom så får alla fordringsägare betalt även om det blir med en viss fördröjning. Vi kommer att göra rätt för oss gentemot samhället, leverantörer, samarbetspartner och våra medarbetare, precis som vi alltid har gjort.

Under det senaste året har jag och min bror jobbat hårt för att trygga framtiden för våra lojala och tålmodiga medarbetare inom Brasseriegruppen. Vi har under det senaste året haft en del bakslag som indraget alkoholtillstånd, vilket dock inhiberades av Förvaltningsdomstolen redan dagen efter. Vi känner oss trygga med att kommunens indragning av tillståndet nu prövas juridiskt. Vi vet att vi följt alla lagar och regler, vilket också intygats av bland andra revisorerna på Grant Thornton och BDO.

Den fordran på Brasseriegruppen som Allras VD Alexander Ernstberger förvärvade innan han var dömd har också skapat en del frågetecken. Vi har löst denna fordran och vi har även köpt tillbaka alla andelar från Raptor Group. Numera är min bror och jag återigen ensamma ägare till Brasseriegruppen.

Ytterligare frågor maila: [email protected]

Dela denna sida

Läs fler artiklar

bg-header
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.