Med anledning av indraget alkoholtillstånd

Idag fick vi beslutet om att tillståndsmyndigheten och politikerna i tillståndsutskottet vill dra in alkoholtillståndet på åtta av våra fantastiska krogar; restaurang Prinsen, Pas d'Art, East, Gastrotek Zink, Trattorian, Orangeriet, Pontonen, Il Tempo, Ricordi och Villa Godthem.

Idag fick vi beslutet om att tillståndsmyndigheten och politikerna i tillståndsutskottet vill dra in alkoholtillståndet på åtta av våra fantastiska krogar; restaurang Prinsen, Pas d’Art, East, Gastrotek Zink, Trattorian, Orangeriet, Pontonen, Il Tempo, Ricordi och Villa Godthem.

Utan att ta hänsyn till konsekvenserna för vår verksamhet eller för den delen Stockholms besöks- och nöjesliv, och utan att gått igenom detaljerna i vårt yttrande, så har politikerna gått på tjänstemännens beslut. Jag kan inte låta blir att undra om de ens har läst vårt yttrande. Om de hade det borde beslutet framstå som helt absurt. Här hittar du vårt yttrande, läs gärna det. Där framgår hur vi på punkt efter punkt har bemött alla anmärkningar med yttersta noggrannhet och att det inte finns saklig grund för beslutet. Vi förstår inte hur tillståndsmyndigheten trots det beslutat att återkalla våra tillstånd. Vi kan inte uppfatta beslutet på annat sätt än att vi bedöms hårdare än våra branschkollegor.

Under tio år har jag och min bror köpt och byggt om krogar för 400 miljoner. Överskottet har vi återinvesterat i verksamheten, för att öka gästupplevelsen och bidra till Stockholms närings- och nöjesliv. Våra restauranger, våra medarbetare, våra gäster är vårt liv. Vi tänker fortsätta kämpa och strida för vår sak. Jag tror med hela min själ att det finns ett rättvist och fungerande rättsväsende och att vi tack vare det kommer att vinna en rättegång där saken prövas.

Vi har skickat in överklagan och hoppas på snabb hantering. Vår förhoppning är att ett inhibitionsbeslut kommer inom kort, vilket ger oss rätten att servera alkohol tills vi får en dom i förvaltningsrätten. Vi är övertygade om att vi kommer vinna processen i förvaltningsrätten.

Gäster, hantverkare, medarbetare och familj, vi vädjar om ert tålamod. Det handlar om en dag utan tillstånd och vi behöver ert stöd och ert överseende idag och imorgon, sedan kommer allt att vara som vanligt igen.

Vi kommer att fortsätta kämpa för det vi vet är rätt.

Filip Guven och Brasseriegruppen

Dela denna sida

Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.