Vernissage på Gastrotek Zink

Nu på torsdag den 16 januari är du välkommen på vernissage på Gastrotek Zink. Konstrådgivaren Jonas Kleerup har tagit fram ett koncept som bygger på tre delar för de olika rummen.

Konstnären Andreas Emenius har givit matsalen en platsspecifik väggmålning som ger liv till den gråa, lodräta putsen och rummets konstruktion. I bardelen fylls nischerna längs taket av konst från olika epoker, länder och stilar. Slutligen har toalettens fönsternisch fyllts med en serie skulpturer av samtidskonstnärer med olika materialval.

Vernissage: torsdag 16 januari kl. 19-21
Eftermingel med DJ:s kl. 21-01

 

Andreas Emenius är en multidisicplinär konstnär baserad i New York och Köpenhamn. Måleriet är hans grund även om han lika gärna använder sig av skulptur, video och performance för att uttrycka sig. Han pendlar mellan det figurativa och det abstrakta, slutresultatet är en helhet som känns både mänsklig och tidlös. Han är utbildad på Central Saint Martins School of Art i London, har samarbetat med musiker såsom Trentemøller och Jacob Mühlrad. Tillsammans med designern Henrik Vibskov skapar han ett performancebaserat projekt som turnerat globalt. Han är även grundare och curator till The Nordic Contemporary i Paris och är representerad av Shin Gallery i New York.  

Om konsten på Zink
Till Gastrotek Zink har konstrådgivaren [och f.d. galleristen] Jonas Kleerup tagit fram ett koncept som bygger på tre delar för de olika rummen. Matsalen får en platsspecifik väggmålning av Andreas Emenius som ger liv till den gråa, lodräta putsen och rummets konstruktion. I bardelen fylls nischerna längs taket av konstnär från olika epoker, länder och stilar. Slutligen har toalettens fönsternisch fyllts med en serie skulpturer av samtidskonstnärer med olika materialval. [Tanken är att konstverken kan bytas ut eller köpas med sig av gäster vid intresse.]

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.