Venngarns Återbruks-butik slår upp portarna

Det väntar en skattkista på dig. Bara att ta sig ut till unika Venngarn under helgerna, start 25 januari, och kliva in i Venngarns Återbruks-butik med sitt fantastiska utbud av saker med historia. Köksattiraljer, möbler, porslin m.m., allt samlat av Brasseriegruppen för att kunna återbrukas av dig.

Här kan du känna historiens vingslag bland porslin, möbler och mycket annat spännande från till exempel restauranger som Prinsen och Zink, Wienercaféet eller Café Milano. Tänk vad dessa ting bidragit med av upplevelser – som i och med detta återbruk blir fler hemma hos er.

I Venngarns Återbruks-butik syns tydligt Brasseriegruppens kärlek till traditionerna. Där finns nu till försäljning en mängd av de saker och utrustningar som bröderna Guven samlat på sig under åren de byggt upp sin verksamhet inom restaurangbranschen. Saker med historia. Sånt som magasinerats för att kunna återbrukas av några andra, för mesta möjliga hållbarhet, nu samlat i butiken öppen under helgerna med start 25 januari.

– Pappa är gammal bonde, och en sådan kastar inget. Så det har vi lärt oss av honom, att spara, för att det sparade nån gång ska kunna återbrukas. Att vi nu öppnar Venngarns Återbruks-butik känns så väldigt rätt med tanke på den traditionen, och att alltfler inser hur viktigt det är att vi hushållar med jordens resurser, berättar Filip och Daniel Guvén på Brasseriegruppen.

Venngarn, ett av Sveriges äldsta slott med guidade visningar under sommarhalvåret, slottscafé och bageri i naturskön omgivning är ett härligt utflyktsmål för hela familjen.

I denna gamla anrika miljö kan du nu kliva in i en skattkista med allt från Tom Dixon-bord i marmor till glaskaraffer och porslin, Zinks takkronor och Harrys Bar-stolar. I rad på rad står prydligt uppställda kökets funktionsprylar som bunkar i rostfritt och kaffekoppar, sida vid sida med rariteter som tallrikar med restaurant Prinsens klassiska emblem, en Skultuna-krona från Wienercaféet och Café Milanos hovmästarbänkar.

Eller vad sägs om fräscha salamandrar, kylbänkar, fritöser, vattenbad samt rostfria bänkar och hyllor mm. mm?! Perfekt att återbruka för den som vill dra igång ett café eller byta utrustning i sin restaurant.

– Vi har alltid sparat och tänkt på att någon gång ska sakerna vi fått i vår ägo genom olika uppköp av restauranger, caféer och barer komma till nytta igen. Tanken om att återbruka gillar vi skarpt. Så sedan 2010 har vi försökt att inte slänga nästan något i samband med att ställena fått sig en ansiktslyftning och utrustning bytts ut, säger Filip och Daniel Guvén och hälsar varmt välkomna!

Öppettider: 25/1-26/1 kl: 10-17

Dela denna sida

Läs fler artiklar

WhatsApp Image 2024-04-04 at 12.47.50
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.