Här presenterar vi alla menyer. Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
Gastrotek Zink
Matglädje, tradition, kvalitet och enkelhet. Svårare än så behöver det inte vara. Men kanske viktigast av allt, det ska kännas välkomnande och okomplicerat. Grillen är kökets hjärta och menyns inspiration har hämtats från Baskien i Spanien, Toscanas böljande kullar, Provence matkultur och kusterna vid San Fransisco. Vi krånglar inte till det, låter råvarorna tala för sig själva och uppdaterar menyn efter säsong, tillgång och humör.
Två rätter, 300 kr.
Förrätt
Löjrom
Rösti med västerbottenost, lök och smetana
Huvudrätt
Steak minute
Pommes, kryddsmör och rödvinssås
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
Prinsen
Prinsens mat- och dryckesfilosofi vilar på svensk mattradition, ärliga råvaror och ett mathantverk med stor omsorg om gästens smakupplevelse. Vi hyllar det restaurangklassiska köket, lagar mat från grunden med fransk känsla, svenskt humör och råvaror av bästa sort. På Prinsen serveras svenska klassiker, men alltid med en förankring i nutiden och moderna influenser.
Två rätter, 300 kr.
Förrätter
Toast Skagen
räkor, majonnäs, dill, citron, löjrom, smörstekt toast
Jordärtskockssoppa
kräm på karl-johansvamp, syrad silverlök och rostad jordärtskocka
Huvudrätter
Wallenbergare
finmald ljus kalvrostbiff, lingon, småär tor & potatispuré
Prinsens klassiska ljumma sallad
Handskalade räkor i vår klassiska dressing, rostad pumpa, grönkål, gemsallad, morot, broccoli, paprika & citron
Prinsens gröna
svampfyllda kroppkakor, trattkantareller, svampbuljong, bakad rotselleri och inlagd pumpa
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
Villa Godthem
På Villa Godthem serveras klassisk svenskt mathantverk i en av landets vackraste miljöer. Det är det klassiska restaurangköket som är Villa Godthems själ. Sillbricka med potatis och Västerbottenost, hummersoppa och Wallenbergare är stående favoriter, men allra mest omtalad är förstås ”Planksteken” som funnits på menyn sedan mitten av 1950-talet.
Två rätter, 300 kr.
Förrätt
Toast Skagen
Handskalade räkor med majonnäs, pepparrot och dill på smörstekt toast med sikrom och citron
Huvudrätt
Villans fiskgryta
Lax, torsk, räkor, musslor, tomat, krutonger och saffransaioli
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
East
East är ett dynamiskt möte med Asien och en remix av det pan-asiatiska köket. Influenserna kommer från olika hantverk och traditioner från såväl Vietnam, Thailand och Korea, men även från Peru och Sydamerika. Cocina Nikkei är blandköket där den japanska fisktraditionen mixas med den peruanska mattraditionen. East är ett möte, en remix, en fusion.
Två rätter, 300 kr.
Förrätt
Tempura Roll 2
Tempuraräkor (rödräka), tamago (omelett), avokado, sparris, tobikorom och gräslök – inside out med East sweet sauce, 5 bitar.
East Veg Roll (vegan)
Avokado, grön sparris, marinerade haricots verts – inside out, toppad med rödbetschips och creme gjord på tofu & aji amarillo, 5 bitar.
Varmrätt
Chicken Lemon & Chili
Pankopanerat kycklingbröst med friterade nudlar
och lemon chili sauce
Tofu Ginger & Chili (Vegan)
Chilistekt tofu med aubergine, grönkål, ingefära och chili
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
Trattorian
På Trattorian lägger vi ner vårt hjärta och själ i den italienska matkulturen. Vi älskar de rena och enkla smakerna – med några få, men väl utvalda råvaror kan man skapa den allra bästa italienska matupplevelsen. Här serveras antipasti tillsammans med italienska viner, i gjutjärnsugnen grillas färsk fisk, pastan tillverkas dagligen och i vedugnen bakas pizzor på napolitanskt vis.
Två rätter, 300 kr.
Förrätter
Caprese
Buffelmozzarella, bakad tomat, torkad oliv och pesto
Barbietola Arrostite
Rostad gulbeta, mandelricotta, saltstekt mandel & citrus
Crema di Capra
Bränd getostcrème, bakat fikon och saltrostade valnötter
Marinata di Tonno
Marinerad tonfisk, sotad citron, chili, friterad kikärta och mynta
Affettati Misti
Vårt urval av italienska charkuterier med parmesan och oliver
Varmrätter
Macherroni Tartufo
Handskurna makaroner, tryffel, citron och parmesan
Risotto Milanese
Saffran, torkade tomater och rökt olivolja
Pizza Crudo
Prosciutto, tryffelmascarpone, kronärtskocka och ruccola
Pizza Gamberi
Rödräkor, spenat, chili och vitlök
Cavolfiore
Friterad blomkål, cannellinibönor, portobellosvamp och vintertyffel
Porchetta
Vedugnsrostad sida av gårdsgris, jordärtskocka och spenat
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.
Pas d’Art
Pas d’Art är en lokal mötesplats med en global känsla där gästen kan avnjuta både frukost, Café Gourmand, lunch och middag, samt sluta upp för en drink i cocktailbaren. Här serveras modern mat med förankringar i franska köket, men det är de svenska årstiderna med råvaror i säsong som följs.
Två rätter, 300 kr.
Förrätter
Steak tartar
Råbiff, lagerbladsmajonnäs, lufttorkat oxhjärta och mimoletteost
Tarte Fine
Rå portabello, ostronskivling, örter, majonnäs, smördeg och tryffelpecorino.
Varmrätter
Lax
Grillad lax med spenat, mangold och citronhollandaise
Steak frites
Grillad biff, sallad, bearnaise, rödvinsås, haricots verts, vitlök och persilja
Observera att erbjudandet endast gäller vid förbokning via respektive restaurangs hemsida (gäller ej vid bokning via telefon eller mail). Uppge ”krogveckan2020”.