Tre julbord med spännande smaker

Snart är den här - julen! En tid som ska tillägnas familj, gemenskap och generösa mängder god mat. Stockholm erbjuder många olika möjligheter när det kommer till julbordet. Vi har valt ut tre favoriter!

November har bara börjat, vi har precis ställt om till vintertid och julen känns fortfarande lång borta. Men vill du knipa platser till Stockholms bästa julbord bör du agera fort! Många datum är redan fullbokade, men än finns några platser kvar.


Vad sägs om traditionellt julbord på Villa Godthem, asiatiskt på East eller italienskt på Trattorian? Valet är ditt!

Villa Godthem

På Villa Godthem, den vackra grosshandlarvillan på Kungliga Djurgården, bjuds du in till ett julbord som inkluderar alla klassiker. Vi talar om en gastronomisk resa i Tore Wretmans (mästerkocken inom den svensk husmanskosten) anda med omsorgsfullt hemlagad julmat på traditionsenliga råvaror. Ofta med en twist!

“Vi gör inlagda sillar och strömming, röker laxen och bakar våra pastejer som vi är extra stolta över, berättar köksmästare Antonio Molina Medina. “Förutom de klassiska recepten skapar vi nya smaksättningar varje år! I år har vi de två nya smakerna citron/timjan och dragon/senap.”

I år har man satsat på de moderna och gröna alternativen lite extra, och det vegetariska utbudet är större än någonsin. Dessutom har man lagt mycket fokus på de glutenfria alternativen – till och med köttbullarna är glutenfria.

Till maten kan du dricka julöl, lageröl, glögg och utvalda premiumviner. Det finns också ett stort sortiment av olika snapsar.

“Efter en vacker promenad i ett frostbitet Djurgården så är ni hjärtligt välkommen in i värmen framför vår öppna spis och njut av vår dignande julbord”, välkomnar Antonio med personal.

Villa Godthems julbord serveras mellan den 27 november och 26 december.

East

Är du sugen på ett mindre traditionellt julbord, med helt annan mat än korv, köttbullar och julskinka? Då föreslår vi att du styr stegen mot Stureplan och det asiatiska julbordet på East.

“East har serverat sitt smått legendariska asiatiska julbord sedan 1995”, berättar Josephine Pagmar, driftchef på East. “Det är svårt att inte äta sig mätt redan vid första ‘varvet’ som består av sushi och sashimi i världsklass. Julbordet bjuder även på klassiker såsom chicken lemon & chili, nem, gyoza, thai beef sashimi, koreanska pannkakor och mycket mer.”

Självklart finns det även många vegetariska, veganska, laktosfria och glutenfria rätter på det dignande julbordet.

Som om inte detta vore nog kan vi även tipsa om att East har öppet till klockan 3 alla kvällar, så när du är mätt och belåten kan du runda av kvällen i en av krogens barer.

I år serveras East julbord mellan 27 november och 24 december. Ja, det stämmer; East har alltså öppet på julafton! Perfekt för dig som vill spendera högtiden utanför hemmets portar.

Trattorian

Sugen på en gastronomisk resa genom Italien i jul? Den finns närmare än du tror. På Norr Mälarstrand ligger Trattorian och lyser upp kajen med sin vackra juldekoration. Här serveras ett rikt julbord med allt det bästa från det italienska köket.

Vi har bland annat den populära tryffelrisotton, vedugnsgrillat kött, ett helt bord med veganska rätter och omsorgsfullt utvalda charkuterier samt ostar från Italien. Du finner även svenska klassiker med en italiensk twist, såsom sill. Vad är då mest populärt?

“Vår stora glassvagn är det som brukar dra ner mest jubel”, berättar driftchef Johan Ringkrans. “Sedan är det många som uppskattar att vi har så stort utbud av vegetariska och veganska alternativ på julbordet.”

I dryckesväg finner du italiensk julöl, en vinlista som inte lämnar något att önska samt egenkryddad snaps och glögg.

Trattorian dukar upp årets första julbord den 27 november – och fortsätter göra det varje dag fram till den 26 december.

Villa Godthem och Trattorian har öppet både på juldagen och annandag jul, perfekt för dig som bara vill luta dig tillbaka och njuta efter hysterin som dagarna före julafton brukar föra med sig.

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.