Sportlov i stan?

Kvar i Stockholm över sportlovet? Ta med familjen för skridskoåkning i Kungsträdgården, museibesök eller shopping på stan. Våra krogar har öppet precis som vanligt och här tipsar vi om flera härliga aktiviteter att göra i veckan!

En dag på Djurgården

På Djurgården finns alla möjligheter till roliga sportlovsaktiviteter. Junibacken är en favorit för de yngre barnen, Skansen en klassiker och ABBA The Museum något de flesta uppskattar. Därefter passar det perfekt att ta med familjen och njuta av Villa Godthems klassiska smörgåsbord där alla kan välja sina egna favoriter.

Barn upp till 8 år äter gratis. Är ni inte sugna på en hel måltid går det förstås utmärkt att komma in för fika. På dessertbordet finns sötsaker som Tarte Tatin, morotstårta, chokladtårta och mycket annat gott!

Café Gourmand på Pas d’Art

Efter skridskor i Kungsträdgården passar det perfekt att gå den korta biten bort till Biblioteksgatan och Pas d’Art för Café Gourmand – en franskinspirerad form av afternoon tea. Här serveras små sötsaker och salta godsaker till lyxiga teer eller kaffe. Fougrasse, pâté de foie, chevré på surdegsbröd och oliver serveras på ett högt och härligt fat tillsammans med petit choux, chokladtryfflar, macarons och mycket annat. Självklart finns vegetariska alternativ.

Café Gourmand serveras alla dagar mellan kl. 14 och 16.

Frukost på Zink

Börja en sportlovsdag med frukost på Gastrotek Zink. Här serveras omeletter, äggröra, fruktsallad, smoothie bowls, favoriten ”smashed avokado” och mycket annat. Frukosten serveras från kl. 07.30 varje vardag.

Pizzakväll med familjen

Vem älskar inte pizza? På Trattorian och Il Tempo serverar pizzorna rykande färska direkt från vedugnen. Ta med familjen för en härlig pizzaafton, antingen på Il Tempo på Söder eller på Trattorian på Kungsholmen.

Avsluta sportlovsveckan med brunch

Avsluta sportlovsveckan på bästa sätt med en helgbrunch. På Easts brunch serveras rätter från Asiens alla hörn. Eastklassiker såsom chicken lemon & chili, koreanska pannkakor, dumplings, sushi och sashimi är bara några av favoriterna. På Zinks helgbrunch finns klassiker som club sandwich, steak minute, sallad Tagliata och Zinks omtalade lasagne. Trattorians brunch är en dröm för den som älskar långa italienska familjemåltider. På buffén finns charkuterier, carpaccio, tonfisktartar, pizza, grillat kött, hemgjord pasta och mycket grönt. Il Tempos brunch är en unik variation på à la carte-servering och generösa bufféer med rykande het pizza direkt från vedugnen, en generös antipastibuffé och ett stort urval av varmrätter.

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.