Middag på East – något du inte får missa

Sedan East slog upp sina portar mitt på Stureplan för nästan 30 år sedan, har Stockholmarna slagits om en plats på restaurangen lagom till lunchen. Men där tar det inte slut. Middagarna är minst lika, om inte ännu snäppet - vassare!

East, mötesplatsen i Stureplans västra hörn där ett dynamiskt möte med Asien, eller kanske en remix av det pan-asiatiska köket, tar plats varje dag. Här serveras det bästa av det bästa från öst, med influenser från Vietnam, Thailand, Korea och Sydamerika. Sedan restaurangen öppnade 1989, och då sägs ha varit den första moderna asiatiska restaurangen i Stockholm, har fanan hålls högt och tronen som en av de bästa i sitt slag aldrig rubbats.

Att lunchen på East är ytterst populär har vi redan fastställt, men låter det inte stanna där, utan vill nu slå ett slag för den ambitiösa middagsmenyn.

“Jag är alltid sugen på Easts mat – oavsett lunch eller middag, sommar eller vinter”, säger Josephine Pagmar, driftchef på East. “Det finns alltid något på menyn som lockar. Jag och min familj äter middag på East minst tre gånger i veckan. Jag tycker  att vi har en väldigt barnvänlig meny. Mina barn älskar till exempel våra dumplings och Chicken Lemon & Chili – friterad kyckling med en barnsligt god sås!”

På middagsmenyn finner vi också det sociala alternativet “East Dinner Set Menu”, vilket beskrivs som en modern asiatisk rundresa i flera bemärkelser. Menyn serveras i tre eller fyra omgångar och de olika rätterna placeras mitt på bordet för alla att dela på. Luta dig tillbaka och njut av allt från Korean Pancakes till Thai Beef Sashimi och Veggie Tempura.

Visste du att East dessutom har öppet till 03 hela veckan ut, alla årets dagar? I takt med att kvällen övergår till natt ändrar East gradvis form – från restaurang till bar med äkta klubbkänsla. Det betyder att när du och dina vänner är klara med middagen kan ni runda av kvällen, eller natten, i en av barerna.

Josephine Pagmar listar  tre middagsrätter att satsa på:
1. Chirashi-Zushi

“Min personliga favorit är Chirashi-Zushi, en skål med ris toppad med sashimi på lax, hälleflundra, tonfisk, avokado, rökt forellrom, vaktelägg, wakame och picklad rödlök. En rätt jag aldrig tröttnar på.”

2. Shake Manchego

“Moggis Special som numera heter Shake Manchego. En laxnigiri toppad med manchego, honung, en nypa salt och peruansk lime. Rätten bränns av innan servering så att manchegon blir så där lagom mjuk, som sedan ska avnjutas direkt!”

3. Crispy Spicy Tuna Roll

“Vi har också en tonfiskmaki som är magisk, Crispy Spisy Tuna Roll. Något helt utöver det vanliga!”

Under den 27 november till och med den 24 december serverar East även det otroligt uppskattade julbordet – det får inte missas!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

chitchat-henrik-b
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.