Michael Spiridon berättar om Pas d’Arts nya meny

Idag har Pas d’Art bytt meny och vi tog ett litet snack med Michael Spiridon, Pas d’Arts köksmästare.

Hej Micke! Vi har testat och på nya menyn fanns några underbara snacks, eller hour d’oeuvres som det ju heter på franska. Berätta!
Vi har tagit fram fyra små snacks som passar utmärkt till drinkar eller champagne eller varför inte som ”sharing-rätter”. Här finns bland annat grenouilles frites, friterade grodlår med mandel- och persiljeaioli och vår egen ankleverterrine. Charkuterier har återigen fått en stor plats på menyn och vi jobbar med en lokal charkmästare, Jon från Korvhantverk Stockholm.

De nya förrätterna känns riktigt franska och härliga. Ge oss godbitarna.
Tanken med förrätterna för denna senvinter-meny är att återskapa lite mer traditionella rätter. Burrata, som inte är en fransk rätt, har ändå blivit en riktig Pas d’Art-klassiker. Nu serveras den med rostade betor, pinjenötter, basilika och vinegrette gjord på färska granatäpplen.

Chèvre chaud behöver knappast någon längre förklaring. men med tryffelhonung till känns det som att den är värd en liten omväg!

Soupe à l’oignon, den franska löksoppan, är något av ett bevis på att man kan laga mat även med enkla råvaror. Pas d’Arts variant är något mer smakrik och den är gjord på kalvbuljong i basen med timjan, madeira och portvin. En smakpalett som verkligen påminner oss om Paris!

En helt ny rätt hos oss är en krabbcocktail gjord på norsk kungskrabba. Den här rätten tar ut svängarna något då både avokado, lime och koriander fått en naturlig plats i rätten. Den passar utmärkt tillsammans med både torr champagne och vitt vin.

Slutligen, vad hittar vi för nyheter bland varmrätterna?
För första gången serverar vi oxfilé på Pas d’Art – och då med styckdetaljen ”Chateaubriand”, vilket är en 220-grams bit som tas ur filéns fina mittenparti. Den steks, flamberas och serveras med grönpepparsås, friterad potatis och en marinerad svartkålssallad.

Sedan har vi förstås en Skreitorsk på menyn – ett måste under denna korta tid då den norska Skreifisken finns. Vi har försökt att hålla alla smaker så rena som möjligt och serverar med brynt smör, hasselnötter, brandade, blomkål och citronpuré.

Tack Micke – vi ser fram emot att testa oss fram bland nya Pas d’Art-favoriter.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.