Jersey-kossor, KRAV-märkta grönsaker och italienska ostar på svensk mjölk

Idag träffar vi Rune Ballote som är köksmästare på Zink för några snabba frågor.

Hej Rune, berätta om Jersey-kossorna!
Vi har sedan en tid tillbaka ett samarbete med Wirums Säteri i södra Sverige. Vi köper olika detaljer som högrev, färs, ryggbiff och innanlår från dem. Allt kommer från en ko-ras som heter Jersey, vilka växer långsammare än andra nötraser. Detta medför en ökad marmorering och köttet rankas ofta otroligt högt för dess mörhet, saftighet och smak. Nästan allt vårt nötkött på menyn kommer från Wirum.

Du jobbar även med Frägsta Mejeri i Hudiksvall.
Ja precis. Det är ett mejeri som gör färska ostar på äkta italienskt sätt, men på svensk mjölk från bondgårdar i närheten av Frägsta. Det är fantastiskt kul att våra ostar på Zink kommer därifrån!

Berätta om grönsakerna på Zink.
Sedan i somras köper vi en hel del av våra grönsaker från Lilla Labäck utanför Lidköping. De producerar KRAV-certifierade grönsaker och för mig känns det bra att våra gäster kan vara trygga med att de får närodlade och obesprutade råvaror.

Slutligen, vad ska vi inte missa på menyn?
Det är kul att vi nu jobbar med närproducerat och så fina produkter. Missa inte våra hemgjorda charkuterier som finns på Zink just nu.

Dela denna sida

Läs fler artiklar

g_zink
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.