Fyra bruncher du inte vill missa

Få saker är så härligt som att starta helgen långsamt för att sedan fortsätta med en brunch på stan tillsammans med vänner och familj.

Föredrar du asiatiska smaker, á la carte-brunch, klassiska brunchrätter som club sandwich och omelett eller kanske en italiensk brunchbuffé? Eller vill du mest av allt sitta i en bar och sippa på en fräsch Mimosa eller en kryddig Bloody Mary? Här har vi sammanställt fyra bruncher du inte vill missa.

East

Easts omåttligt populära brunch serveras varje lördag. Här finns rätter från Asiens alla hörn. Eastklassiker såsom Chicken Lemon & Chili, koreanska pannkakor, dumplings, sushi och sashimi är bara några av favoriterna. Brunchen innehåller flera vegetariska och veganska alternativ och avslutas med den söta dessertbuffén.

Easts brunch passar perfekt för såväl kompisgänget som familjer och som härlig paus i lördagsshoppingen. Redan när dörrarna öppnas brukar stämningen vara på topp och när brunchen går mot sitt slut har lördagskvällen tagit vid och det är lätt att dröja sig kvar i någon av barerna.

Lördagar 12.00-17.00
Brunchbuffé. 395 kr per person. Barn upp till 3 år äter gratis, barn 4 -12 år 125 kr.

Gastrotek Zink

Gastrotek Zinks helgbrunch har blivit en ny favorit. På brunchmenyn finns klassiker som club sandwich, steak minute, sallad Tagliata och Zinks omtalade lasagne. Smashed avokado, smoothie bowl och fruktsallad är andra fräscha brunchrätter på menyn. Baren serverar shots, blandar Bellinis, Zinks kryddiga Bloody Mary och poppar upp kall champagne. Föredrar du alkoholfritt i glaset finns det både Raspberry Lemonade, Ginger Lemonade och mycket annat att välja på.

Lördagar – söndagar 11.30-17.00
À la carte-brunch

Trattorian

Trattorians brunch är en dröm för den som älskar långa italienska familjemåltider. Alltid god mat, härlig familjär stämning och glatt runt borden! På buffén finns charkuterier, carpaccio, tonfisktartar, pizza, grillat kött, hemgjord pasta och mycket grönt. Allt lagas förstås från grunden och brunchen avslutas med en dessertbuffé och en glassvagn fullastad med italiensk gelato. Lägg till ett glas prosecco, en Mimosa eller kanske en cobbler och vi har en perfekt helgbrunch på Norr Mälarstrand. Varje söndag bjuder Trattorian dessutom in någon eller några vi gillar för ett live-framträdande under brunchen.

Lördagar 11.30-16.00
Söndagar 11.30-17.00
Brunchbuffé. 345 kr per person. Barn upp till 3 år äter gratis, barn 4 -12 år 145 kr.

Il Tempo

Il Tempo har ställt om sin brunch och serverar nu en italiensk matupplevelse i fem tempon. Den nya brunchen är en unik variation på à la carte-servering och generösa bufféer. Vid tempo ett serveras rykande het pizza direkt från vedugnen till bordet. Därefter väljer man bland charkuterier, vedugnsrostade gulbetor, svartkålssallad och mycket mer från den härliga antipastibuffén. Tempo tre innebär ett stort urval av varmrätter, där man väljer sin favorit. Allra härligast är det förstås att beställa in flera olika och dela på runt bordet. Det fjärde tempot är det söta dessertbordet med pannacotta, tiramisu, Torta della Nonna och hemgjord gelato och avslutningsvis det femte tempot med kaffe och godis. Som om inte detta vore nog så har baren tagit fram flera specialcocktails för brunchen, lagt bubblor på kylning och plockat fram några riktigt härliga italienska viner från vinkällaren.

Ta med familj och vänner och starta helgen på absolut bästa sätt – med en italiensk matupplevelse i fem tempon.

Premiär 25 januari
Lördagar – söndagar 12.00-15.30

Kombination av brunchbuffé och à la carte.
325 kr per person. Barn upp till 3 år äter gratis, barn 4 -12 år 135 kr.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.