Chitchat med Charlotte Andersson

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Charlotte Andersson som är ny driftchef på Gastrotek Zink.

Hej Charlotte! Välkommen till Zink! Berätta om dig själv och vad du gjort tidigare?
Jag har jobbat inom koncernen i 14 år, jag började på Prinsen. Jag har varit en kort tid på Il Tempo, var med och öppnade Wienerkonditoriet och kommer nu senast från Pas d’Art där jag varit i två år. Mina största intressen är mat, dryck och resor samt min 7-åriga son. Min familj är viktig, och vi ser till att göra det mesta tillsammans. Jag älskar det sociala ilvet med vänner och härliga middagar!

Hur vill du att gästerna upplever Zink?
Zink ska vara Stureplans bästa kvarterskrog! Hit ska de vilja gå olika dagar och tider i veckan och trivas som om det vore deras egna vardagsrum. Jag vill att gästerna ska kännas sig hemma och sedda, vare sig det är en måndagskväll när man inte orkar laga middag hemma, eller mer fest på helgen med goda viner till sent in på kvällen. Zink ska vara ett ställe man blir stammis på!

Vad är det absolut bästa med Zink?
Jag älskar att det är en ganska liten restaurang, det blir socialt och intimt på ett helt annat sätt. Jag tycker mycket om att man känner igen de allra flesta och vet vad vill ha och vilket favoritbord de har.
Om du inte jobbade med det du gör, vad hade du gjort då?
Som hudterapeut! Jag är utbildad hudterapeut och jobbar lite extra som det. Kombinationen med detta jobb är underbar!

Vad händer på Zink framöver?
Det är mycket på gång! Till våren kommer vi få Stureplans finaste uteservering och det kommer ske en hel del härliga happenings.
Vi kommer uppdatera menyn och på det en ny vinlista så vi får en tydlig röd linje. Vi jobbar även på en hel del nya cocktails och en ny barmeny.

Vad är det bästa med att jobba på krogen?
Att få leverera god mat och härliga upplevelser. Responsen från en nöjd gäst är fantastisk!

Vad vill du att gästerna ska känna när de går ut genom dörren?
Satisfaction – av helheten av hela besöket!

Hur kommer vi känna Charlotte-touchen här?
Jag tror och hoppas det kommer kännas på stämningen. Glödje! Folk ska bli glada och pigga av atmosfären. Restaurangen ska utstråla lugn och harmoni – men ändå fullt av liv! Här ska alla må bra, från personalen till alla gäster.

Vi avslutar med några antingen eller-frågor!

Förrätt eller dessert?
Förrätt!

Vin eller champagne?
Champagne.

Landet eller stan?
Stan

Fredag eller lördag?
Lördag

Pool eller hav?
Hav

London eller Paris?
Paris

Förfest eller efterfest?
Förfest

Tack Charlotte! Vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.