DI Weekend om Ricordi: ”Det ljuva matlivet på Ricordi”

Mitt under högsommaren fick vi finbesök av DI Weekend på vår nyöppnade krog Ricordi.

Prestigefyllda DI Weekend har recenserat Ricordi och krogtestarna skriver bland annat: ”I köket finns bland annat William Brittsjö, som i hård konkurrens lyckats ta sig till final i Årets kock som avgörs i september. Att ha vissa förväntningar på maten känns därför rätt rimligt. Inte minst känns det uppfriskande med en allt annat än pliktskyldig snacksmeny som innehåller långt mer än bara oliver och nötter. Vad sägs om friterade oliver fyllda med salsiccia eller, ännu bättre, likaledes friterade arancinibollar fyllda med risotto och tryffel?”

Vidare skriver de: ”Förrätterna är också roliga och fräscha. Den svenska burratan från Frägstamejeri i det glada Hudik är alldeles ljuvlig, med tomater med väsentligt mycket mer smak än man är van vid”.

Interiören beskriver de bland annat med ord som:
”Ricordi är det italienska ordet for minnen och nog har bröderna Guven gjort sitt bästa för att skapa förutsättningar för att skapa sådana hos gästerna i den brokiga, färgglada interiören. Inspirationen sägs ha hämtats från restaurang Harry’s Dolce Vita i det exklusiva Londonområdet Knightsbridge. […] Samtidigt har konstnären Malin Gabriella Nordin fått fria händer att skapa stora kulörta takmålningar för rätt känsla. Resultatet är lyckat. Lokalen känns ljus och välkomnande och uteserveringen, som upptar merparten av trottoaren utanför, ligger inbjudande i bästa solläge från morgon till kväll. Inte undra på att den är fullsatt.”

DI Weekend avslutar: ”Det finns all anledning att återvända till Ricordi. Och inte enbart för att försöka få någon av de åtråvärda platserna på uteserveringen”.

Tack DI Weekend – välkomna tillbaka!

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.