CHITCHAT med Putte Ponsbach

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Putte Ponsbach, konceptutvecklare och nöjesansvarig på Pas d'Art.

Hej Putte! Berätta om Pas d’Art!
Pas d’Art är en restaurang som serverar frukost och fantastisk lunch, men kanske framförallt vårt signum – ”never ending dinner”, sju dagar i veckan. Vi har även en bar, konst på väggarna, musik i högtalarna, värme och en finfin vinlista!

Vad kommer hända på nöjessidan framöver?
Mina vänner, kända och okända, spelar sina skivor och diskuterar världen som vanligt. Högt och lågt och alltid underhållande. Jag gör som vanligt, tassar igång det roliga för att sedan öka. Balansen och mixen av människor och publik är väldigt viktig för mig.

Berätta om musiken.
Denna gång valde jag att ha DJ Harveys klubb ”Mercurys Rising” på Pikes Hotel Ibiza som något slags ledmotiv. För er som inte orkar hålla reda på vad det är: det är en restaurang där du kan höra Neil Young, Yoko Ono, Talking Heads & Omar-S samma kväll. Vi kommer även spela disko i någon form på natten. Musik som är stor i själen, håller dig varm på vintern och sval på sommaren.

Några dagar i veckan kommer vi även hitta dig i servisen. Hur ser du på värdskapet på Pas d’Art?
Jag har jobbat på Stureplan sedan 1995, först som DJ till 2005 och därefter som nöjeschef. Det vore snudd på tjänstefel av mig att inte ”hova” en del nu på äldre dagar. Allt är inte champagne och att taktmixa housemusik…., eller? Enkla saker, som ett par nya Church’s, en syrlig ”Aviation” och lite Grace Jones i bakgrunden gör en gubbe som mig glad.

Berätta om konsten på Pas d’Art.
Vår konst består till mestadels av svenska konstnärer. Vi har allt från Mamma Andersson och Malin Gariella Nordin till Balterzen och fantastiska Jens Fänge. Men också en del internationellt såsom Marcel Dzama och kanske min favorit ”Barbara at the overlook” av Mason Saltarelli. I matsalen har vi en otroligt vacker muralmålning av Gary Myatt.

Något du vill tillägga?
Att jag är lyckligt lottad som har så underbara (läs: tuffa) vänner som kommer och hänger hos mig direkt när jag börjar med något nytt. Nu ska vi jobba med hjärtat för att motsvara förtroendet vi fått för att göra Pas d’Art till en fantastisk krog i alla avseenden.

Tack Putte, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.