Chitchat med Patrik Nihlen

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Patrik Nihlen som är restaurangchef på Pontonen.

Hej Patrik! Kul att du och ditt team kommer ta hand om Pontonen i sommar. Berätta om dig själv och din bakgrund!
Jag kommer från Ängelholm i Skåne. Jag gick hotell- och restaurang med inriktning servering då jag älskar att ta hand om människor i en restaurangmiljö. När jag var 18 år flyttade jag till Stockholm – utbudet av restauranger lockade. Här har jag bland annat jobbat på en festvåning vid Kungsträdgården, jag var med och startade Ricordi och så har jag jobbat i Sälen under åtta vintrar!

Du har precis öppnat sommarkrogen Pontonen! Berätta, vad kan vi förvänta oss av sommaren här?
Jag tänker mig att det kommer vara härligt väder, glad personal och full fart! Här skall gästerna känna sig hemma och känna sig sedda. God somrig mat och härliga sommardrinkar för den som bara vill komma in på ett glas.

Matsalen är förstås viktig på Pontonen, vad serveras här?
Jag har själv provat maten ett antal gånger och den är supergod med massa olika smaker. Menyn är väldigt bred, så vi har något för alla. Den finns många goda förrätter för dem som vill dela lite, bland annat en härlig sparrisförrätt på levainbröd med ramslökscreme, rostade frön och citron eller en fantastisk tonfisk med grillad melon, svart vitlök, krispigt rispapper och shizokrasse. På varmrättssidan skulle jag verkligen rekommendera rödräkor med grillad gemsallad, parmesanpotatis, rostad vitlök och sotad citron.

Nytt för i år är att vi satsar lite mer på AW, DJ;s och barupplevelsen. Berätta mer!
Vi kommer att köra DJ från torsdag till lördag redan från klockan 16:00 då vi vill fånga de som är ute och strosar i solen. Varför inte komma in på en av våra fantastiska cocktails! En av mina favoriter är Pontonens GT med lime, mynta och jordgubbar.

Vad gillar du bäst med att jobba på krogen?
Att jobba på krogen var något jag ville redan som liten! Det jag älskar mest är att få ta hand om alla härliga gäster som kommer in genom dörren. Första bemötandet är så himla viktigt – om man får gästen att känna sig sedd så har man vunnit mycket! Sedan tycker jag om alla små problemlösningar man måste vara vaken på: allt från bokningar till vintips!

Vad vill du att gästerna ska känna när de promenerar hem från Pontonen i sommarnatten?
Att de har haft en magisk kväll med härliga smakkombinationer och fått ett bra värdskap. Helheten på hela besöket ska vara minnesvärt!

Tack Patrik, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.