CHITCHAT med Oscar Bekric

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka tar vi en drink med Oscar Bekric, barchef på Pas d'Art.

Hej Oscar! Hur är stämningen på Biblioteksgatan så här dagen innan nyårsafton?
Jag tycker stämningen är bra! Folk kan vara lite blyga i början när de kommer in, men efter ett kort tag mjukas de upp av den härliga stämningen vi lyckats skapa.

Berätta om baren på Pas d’Art.
Baren på Pas d’Art är en bar där alla ska känna sig hemma. Jag har skapat en lite mindre drinklista med elva signaturcocktails som kommer bytas ut med jämna mellanrum efter vad gästerna vill ha. Min tanke är att det ska vara kul och opretentiöst att dricka sprit. Köket har satt samman en fantastisk meny och vi vill att man snabbt och enkelt ska kunna glida in och vattna strupen och käka något lättare.

Favoritdrink just nu på cocktaillistan – och hur gör du den?
Det är svårt att utse en favorit, då jag har gjort dem alla och tycker att alla förtjänar lika mycket kärlek. Men en drink som har fått ett extra bra bemötande från gästerna är ”La France”. Vi gör den på jordgubbsinfuserad gin, citron, grönt te, honung, lavendel och pastis!

Hur är du som bartender?
Jag är öppen, ödmjuk och prestigelös. Gillar att ta hand om folk och vara tillmötesgående.

Om du får drömma fritt, vilken är din önskebeställning som en gäst skulle kliva in och göra hos dig?
En tequila och ett glas mjölk. Tequila för att det är fantastiskt och ett glas mjölk som är en gammal grej för att orka hålla igång längre!

Vad dricker du själv helst när du inte står bakom baren?
Jag är en humördrickare och tycker i stort sätt alla vätskor har sin tid och plats. För tillfället har jag en viss förkärlek för Chartreuse.

Tack Oscar, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.