Chitchat med Mattias Palhammar

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka möter vi Mattias Palhammar som är restaurangchef på East.

Hej Mattias! Du har bott 7 år i Thailand. Hur var det?
Jag bodde sju år i Phuket och jobbade som manager på en svenskägd fine dining-kedja. Det var fantastiskt! Jag skulle ha stannat ett år, men kunde inte lämna. Jag uppskattade enkelheten i livet där, men såklart blev det vardag där också.

Berätta något som skiljer sig åt mellan att jobba på krogen i Thailand och i Sverige.
Arbetsmoralen. Thailändarna kommer inte till jobbet om det regnar. Det var frustrerande i början, men man lärde sig.

Vad är din relation till East?
Jag har jobbat på East i två år. Det bästa jag vet med East är att det alltid händer något här. Eftersom vi har blandningen av restaurang och klubb blir det aldrig dött vissa dagar i veckan. Det finns ingen vardag på East!

Vilken är din favoriträtt på menyn just nu?
Nam Tok. Det är en spicy Thai sallad med grillad ryggbiff, mynta, bladspenat, sockerärtor och tomat. Jag tycker det är den mest genuina rätten på menyn. Men sedan vill jag verkligen få fler att upptäcka det varma köket. Många stammisar kommer hit för sushin, men det finns så mycket mer.

När är det som bäst på East?
Fredagar mellan kl. 22 och 23. Precis vid övergång mellan middagsgäster och klubbgäster. Det är rörigt, men jag gillar stämningen exakt då!

Vad dricker du på Easts uteservering en varm dag?
Vi har en ny gin, Malfy. Den ger otroligt fräscha GT-drinkar med till exempel jordgubbar, mynta, blodapelsin eller lime. Och förstås Aperol Spritz.

Vi har hört att du gillar sitt-dans-mooden som råder i vårt land just nu…?
Haha, ja, men jag gillar faktiskt detta jättemycket! På helgerna är det just nu fantastisk stämning i matsalen. Riktigt bra klubbmusik – men alla sitter ner och snackar och det är skön vibe!

Tack Mattias, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.