CHITCHAT med Mats Jelf

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Mats Jelf, driftschef på Gastrotek Zink.

Hej Mats! Snart två månader sedan Gastrotek Zink slog upp dörrarna på Grev Turegatan. Hur har första tiden varit?
Det har varit otroligt kul – vi har fått ett fantastiskt bemötande. Extra härligt har det förstås varit att få träffa mina gamla trogna Zink-stammisar som hittat till Grev Turegatan och samtidigt lära känna alla nya gäster. Zink känns absolut supermysig nu i juletider och det doftar ljuvligt långt ut på gatan.

Gör du din egen glögg eller?
Glögg är en självklarhet så här års och vi gör förstås vår egen. Först rostar vi kardemumma, stjärnanis, kanel och chai så smakerna kommer fram. Därefter tillsätter vi socker och apelsinzest och slutligen ett mörkt och mustigt vin (Grenache). Allt får stå och sjuda på låg värme och precis innan glöggen är färdig tillsätter vi cognac. Kom in och testa!

Vi har sett dig smyga ut och tömma den gröna brevlådan utanför restaurangen nu några gånger och den är alltid överfylld. Vad är det som händer? Jobbar ni inte med mail eller?
Haha, jo det gör vi förstås. Men vi gillar den personliga touchen på Zink – mail i all ära, men ett handskrivet julkort är en varm hälsning tycker vi. Därför har vi under sista veckan bjudit alla våra gäster på julkort, som de skrivit och lagt på vår gröna brevlåda. Sedan agerar jag jultomten, frankerar alla vykort och ser till att de kommer iväg till våra gästers vänner och familj!

Berätta om nyårsafton på Zink?
Precis som alla andra dagar har vi öppet på Zink. Vi öppnar redan kl. 11.30 så det passar perfekt att komma förbi för en nyårslunch eller möta upp vännerna på eftermiddagen för champagne och mingel i baren. På kvällen serveras en nyårssupé som Joni satt samman. Det finns fortfarande ett par bord lediga!

Vem i hela världen skulle du vilja skåla in 2020 med i baren på Zink och varför?
Så enkelt: Mamma förstås! Hon är bäst helt enkelt.

Tack Mats, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.