Chitchat med Martin Amato

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka möter vi Martin Amato som är driftchef på Pas d’Art.

Hej Martin! Berätta om din resa från Miami till Stockholm.
Jag är uppvuxen i Miami, född av en norsk mamma och amerikansk pappa. Jag jobbade på Nikki Beach i Miami där Stordalen var gäst. Han tyckte jag skulle komma till Norge och till slut blev det så. Jag jobbade på en mängd olika restauranger och hotell i Oslo och träffade sedan min tjej som är svensk. Vi hade planer på att flytta hem till Miami, men det visade sig att hon var gravid – med tvillingar. Då bestämde vi oss för att flytta till Stockholm. Jag konsultade lite på At Six innan jag för 1,5 år sedan kom hit till Pas d’Art.

Hur vill du att en gäst som lämnar Pas d’Art ska känna?
Gästen ska känna sig nöjd med ALLT. Allt ifrån hur hen har blivit mottagen i entrén, till upplevelsen kring mat, dryck och hur det ser ut på toaletten. Och förstås en riktigt skön vibe!

Vad kan vi förvänta oss av sommaren på Pas d’Art?
Sommaren här kommer kännas levande! Fullt tryck! Mycket goda drinkar, härlig mat och riktigt glad stämning!

Vem är din drömgäst? (Död eller levande)
JFK

Vi ser dig alltid här på Pas d’Art. Är du någonsin ledig? I så fall, vad gör du och vad äter o dricker du?
Jag är alltid ledig söndagar + en kväll i veckan. Jag hänger med familjen, spelar poker och håller på med thaiboxning. Sedan går jag förstås gärna på restaurang – helst stjärnkrogar. Jag äter gärna kött och dricker gott vin till det.

Amato, vad kommer det efternamnet ifrån?
Pappa har italienskt påbrå. Han är född i NYC av italienska föräldrar från Sicilien.

Du har ju etablerat ”småttingarna på Pas d’Art”. Vad är det?
Haha, det är Mini-margaritas, extra starka. Med 50% lime och 50% citron.

Blir det DJ:s snart igen nu när ni får ha öppet till 22.30?
Ja! Från nu på fredag har vi det varje fredag – och kanske vissa lördagar!

Du har Stockholms kanske vackraste uteservering. Finns det ett topp-1 bord enligt dig?
Bord 307. Det stora runda vid entrén!

Vad äter och dricker vi på uteserveringen?
Riktigt bra champagne och massa smårätter.

Hur roligt har du på jobbet?
Jag har det sjukt roligt!! Tiden går otroligt snabbt!

Vi har hört rykten att du är grym på poker. Berätta?
Jag är ganska duktig på poker… Från 1 till 10 så är jag på 8!

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.