Chitchat med Isaiah Sullivan

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Isaiah Sullivan som är barchef på Gastrotek Zink!

Hej Isaiah! Berätta om dig själv.
Jag föddes i NYC och växte upp på American Virgin Islands. Jag började jobba som bartender i NY och London för över 20 år sedan och kom 2008 till Sverige som ”love refugee”… Här i Stockholm har jag bland annat jobbat på Morfar Ginko och Rival. Jag har en 8-årig dotter som jag förstås spenderar mycket tid med! Bland annat coachar jag hennes basketlag.

För den som inte besökt Zink tidigare, hur skulle du beskriva restaurangen?
Zink har en bred meny och krogen är laid back, men med en skön internationell vibe! Gästerna är en perfekt mix av folk som bor eller jobbar i området, stammisar och gäster från de närliggande hotellen. Kvällstid har vi gäster från hela stan. Skulle också säga att Zink måste vara den perfekta dejting-krogen!

Du är ju ny barchef sedan några månader tillbaka, berätta om baren och drycken på Zink.
Min idé är att barupplevelsen ska ändras efter säsong. Vi ska erbjuda fräscha säsongsanpassade cocktails, baserade på klassikerna! Häromdagen hade köket råkat beställa 6 kg rabarber för mycket. Då gjorde jag en ”Rhubarb sour” som blev så populär första dagarna så den nu finns på menyn!

I min bar vill jag inte ha något pre-batched. När det handlar om att blanda cocktails så måste det göras från grunden framför gästen. Att det skulle gå ”snabbare” är inte en anledning god nog. Du vill inte ha din mat mikrad, då vill du inte heller ha din drink upphälld ur en förpreppad flaska.

Jag jobbar mycket med mitt luktsinne, det är lite som att vara sommelier. Man behöver dofta för att kunna finjustera drinken.

Vi ser att du gör små konstnärliga inspel lite här och var på krogen, berätta.
Haha, jag älskar att teckna. Jag har även gjort mycket art work och har alltid en målning på gång. Konst är en stor del av mitt liv, och samlar också på konst.

Hur ser en perfekt helg ut för dig?
Jag jobbar ju oftast på helgerna. Då betyder en perfekt helg, riktigt bra service där alla är nöjda! Om jag är ledig spenderar jag helst tid med min dotter och spelar spel tillsammans, går på museum, bakar pizza eller gör något annat roligt.


Zinks uteservering står precis klar. Vad äter och dricker vi här i sommar?
Ja det har nästan blivit en medelhavs-oas här på Grev Turegatan med apelsin- och citronträd. Självklart har vi värmare för de lite svalare kvällarna.

Jag rekommenderar att testa rödingen tillsammans med ett glas Pinot Grigio. Sedan fortsätter man med några somriga cocktails, kanske en ”Zink Champagne Cocktail” med fläder, St German, vodka, honung, citron och champagne.

Vad är roligast med ditt jobb?
Meeting people! Även om det bara är en kort stund, så kan man alltid få fin kontakt med människor, viket gör att gästerna kommer tillbaka. Just Zink känns verkligen som ett litet vardagsrum för många här i kvarteret.

Berätta något vi inte vet om dig.
Jag har jobbat med min master i statsvetenskap i sex år nu. Jag ser fram emot att snart vara helt klar.

Tack Isaiah, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.