CHITCHAT med Farah Hennis

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka hälsar vi på Farah Hennis i köket på Prinsen, där han arbetar som sous chef.

Hej Farah! Du kom till Sverige för 10 år sedan, började på Prinsen som diskare för fem år sedan och är nu sous chef. Vi är imponerade! Berätta om ditt dagliga liv.
Jag börjar min dag med att gå till skolan. Det svenska samhället imponerar mig och jag vill lära mig något nytt varje dag! Därefter går jag till mitt jobb på Prinsen. Det är fint att få jobba med så många personer från olika delar av världen som alla har olika bakgrunder. Jag gör såser, gör mise en place och lagar mat åt våra gäster. Är det kvällspass är jag även ytterst ansvarig för köket och maten som serveras!

Vad är det bästa med att jobba på Prinsen?
Alla kollegor som möter mig med stor glädje och respekt. Det är också roligt att jobba på en restaurang som lagar mat med så hög kvalitet. Och förstås alla gäster – att de blir glada och nöjda!

Vilka är dina tre bästa egenskaper som kommer till nytta i Prinsens kök?
Jag har fem års erfarenhet från Prinsen så jag kan köket väldigt bra och kan alla detaljer om maten som serveras. Dessutom har jag ett stort tålamod och lär gärna upp nya personer i vårt kök. Jag är också stresstålig och löser alla situationer även om det är mycket att göra.

Förra veckan uppdaterade ni menyn. Berätta mer!
Vi uppdaterar menyn ganska ofta här på Prinsen – vi lagar mat i säsong när det gäller frukt, grönsaker, fisk och kött. Nu har vi en ny pepparstek som innehåller kött från bästa delen av oxfilén. Detta serveras med potatisgratäng och smörstekt ostronskivling, bakade tomater och pepparsås. Vi har även en fiskgryta med röding, torsk, kammussla, blåmusslor, rotfrukter och saffransaioli. Den soppan har en fantastisk smak!

Slutligen, du kommer ju från Egypten, men jobbar på en klassisk svensk restaurang. Vilken är din favoriträtt bland svensk husmanskost?
Sverige och Egypten är två helt olika länder, vilket också gäller maten… Min favoriträtt är faktiskt Wallenbergare! Jag tycker om den då den har en mycket speciell smak på grund av kryddblandningen som kallas ”fyra kryddor”. Wallenbergare påminner mig om att jag är och lever i Sverige!

Tack Farah, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.