Chitchat med Djingis och Rune

I vårt chitchat-format träffar vi personer vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Djingis och Rune, som leder köksteamet på Gastrotek Zink.

Hej! Ni är vårt nya köksteam på Zink! Hur känns det?
Det känns riktigt kul! Vi har börjat känna igen våra stammisar och har fått positiv feedback på nya menyn.

Ni har ändrat en hel del på menyn. Berätta mer.
Vi jobbar mer med råvaror efter säsong och mer med detaljerna. Vi kommer fokusera mycket på hantverket och gör allt inhouse: allt från brödet till hamburgaren till charken och allt däremellan.

Kommer lasagnen finnas kvar?
Absolut – en klassiker anno 2008 rör vi inte.

Berätta om er bakgrund.
Vi lärde känna varandra när vi jobbade på Oaxen. Innan dess har Djingis jobbat på bland annat Ekstedt och Tyge & Sessil. Rune är uppväxt i Mexiko och flyttade till Sverige vid 19 års ålder och har jobbat både som privatkock och på många olika restauranger.

Vad vill ni att gästerna ska känna när de lämnar Zink?
Att vi har överträffat deras höga förväntningar och att vi på något sätt överraskat dem. Det ska vara kul att gå på krogen!

Vad kommer hända i Zinks kök framöver?
Vi kommer jobba mycket med helfall, det vill säga med hela djuret och har precis beställt tio hela dorperlamm. Vi vill också hitta våra signatur-produkter som kan säljas vidare till gästerna, som Zinks egna såser.

Vilka andra krogar gillar ni, utanför Brasseriegruppen?
Ekstedt, Babette och Chelas.

Dela denna sida

Läs fler artiklar

Sebi-Tuchilus
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.