CHITCHAT med Camilo Barros

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi på Camilo Barros som arbetar som operativ matsalschef på Pas d’Art och resten av Brasseriegruppens krogar.

Berätta lite vem du är?
Som skoltrött 15-åring halkade jag in i restaurangbranschen och förälskade mig i mötet med människor och det höga tempot. Jag sökte mig till restaurangskolan och har varit kvar i branschen sedan dess. Idag är jag en 40-årskrisande trebarnspappa som fortfarande älskar det jag gör. För snart sju år sedan började jag på Prinsen och de senaste två åren har jag arbetat operativt med ansvar för alla matsalar inom Brasseriegruppen. Det är en fantastisk uppgift!

Förklara Pas d’Art i en mening.
Det är helt omöjligt. Krogen har öppet 07:30-01:00. Vi har två olika matsalar för att tillfredsställa allas behov och övergår under en dag från frukost till lunch, därefter Café Gourmand, förfest, AW, middag och barhäng med DJ.
Här finns verkligen något för alla, oavsett tillfälle. Dessutom är miljön enastående!

Hur ser du på värdskapet på Pas d’Art?
Vi vill bemöta alla våra gäster som de VIP-gäster de faktiskt är. I dagens restaurangstockholm med det enorma utbudet av bra krogar som finns, ska vi se det som en ära att gästerna väljer oss. Det är viktigt att vi genom utomordentlig service och värme visar gästen hur mycket vi bryr oss om dem och ger dem en fantastisk upplevelse genom hela besöket!

Berätta om maten och menyn.
Michael Spiridon, som är ansvarig för det gastronomiska, är en av de bästa kockar jag har jobbat med. Kreativiteten finner inga gränser och hans kunnande om både mat och dryck är helt enormt. Varje upplagning kommer han med anekdoter från världens alla hörn där han antingen ätit eller arbetat.
Menyn har sin bas i det franska köket, tolkat med svenska råvaror men med inslag från hela världen.

Om vi slinker in här en tisdag efter jobbet och vill ta något snabbt och enkelt i baren, vad väljer vi då?
Vi har Louis Roederer som ”huschampagne” så svaret är enkelt. Frågan är bara om ni klarar er på var sitt glas eller behöver ta in en flaska…

Vem är din drömgäst på Pas d’Art och varför?
Frank Sinatra tror jag hade älskat interiören på Pas d’Art – och jag hade älskat att ha honom som gäst! Tänk att få servera honom en god middag och en massa Manhattans och att han avslutar med att sjunga ”My Way” live innan han går vidare ut i stockholmsnatten…

Tack Camilo, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen-familjen!

Dela denna sida

Läs fler artiklar

image00001
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.