Chitchat med Aziz Karademir

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi Aziz Karademir som är driftchef på Ricordi.

Hej Aziz! Du har nu varit på Ricordi några månader. Och därmed förenas en av våra favoritkrogar med en av våra favoritmänniskor! Så kul att ha dig här! Berätta om dig själv!
Tack! Jag är i stort sett född på ett restauranggolv. Jag är uppvuxen i en restaurangfamilj och jag drev sedan eget mellan 2009 och 2015. Därefter har jag varit runt en hel del, har bland annat jobbat både för Brasseriegruppen och Stureplansgruppen. Nu senast kommer jag från en restaurang på Söder.

Hur skulle du berätta om Ricordi och upplevelsen där för någon som aldrig varit här?
Ricordi är en sexig italienare med en twist. Vi gör det originella, med en egen liten touch. Här ska gästerna känna värme, familjär stämning och en skön atmosfär. Det ska vara glatt och högt i tak. Hit ska man kunna komma oavsett situation: om det är för att själv ta en pizza i baren eller fira sin födelsedag med alla man känner. Det finns inga regler – vi löser allt!!

Du är en av de gladaste, härligare och charmigaste vi vet. Du tar gästerna med storm, alla älskar dig. Vad är din hemlighet?
Jag ÄLSAKR det jag gör. Jag ser fram emot varenda arbetspass! Längtar efter att träffa alla gäster, gamla, unga, stammisar, nya. Jag är en giver….. haha!

Vad gillar du mest med livet på krogen?
Tempot! Och att det ständigt uppstår små problem att lösa. Det kan vara överbokningar, att någon har fått fel vin… Små saker som ska lösas med sekunders precision.

Så det är kicken när du klarat det som är det härliga?
Exakt! Vissa dagar när jag kört 15 timmar så vill jag bara köra ett pass till…..

Vad är bra värdskap för dig?
Att jobba på restaurang är som att bjuda hem vänner till dig. Upplevelsen börjar när man tar emot i dörren och pågår till man vinkar hejdå. Jag gillar värdskap som är kul, charmigt och med glimten i ögat.

Vem är din drömgäst, död eller levande?
Al Pacino.

Nämn några av de bästa restaurangupplevelse du haft i ditt liv?
Det är många, men två står ut. Aquavit i NY var en otrolig totalupplevelse, från bemötandet i dörren, till maten…. Sedan är det Baronessa på Sicilien. Där åt jag den bästa pasta jag ätit i hela mitt liv, svampen var plockad uppe i bergen vid Etna.

Favoritmat?
En kryddig korv med räksallad är alltid rätt.

Om du var en spritsort, vilken skulle du vara?
Tequila. För man hatar att älska den.

Ricordi har Stockholms soligaste uteservering. Vad händer där i vår?
Så snart det blir varmare plockar vi bort vissa glaspartier. Här kommer det sedan vara fullt från morgon till kväll! Räkna med kannor med spritzers och mycket gott småplock!

Om vi kommer hem till dig i Mariefred på middag. Vad bjuder du på?
Jag har svårt att komma in i köket… Det blir nog min fru som lagar middag och jag tror det blir en hemgjord pasta och en vildsvinsragu.

Ricordi har ju varit en av Stockholms mest lyckade restaurangöppningar. Vad är utvecklingen framåt?
Ja restaurangen är ju i stort sett alltid fullbokad, men vi ska jobba ännu mer för att höja barupplevelsen sent på kvällen. Alla ska vilja komma hit och hänga med mig och min restaurangfamilj! Kom och ta några drinkar efter middagen, men innan klubben eller hemgång! Det ska vara bra sorl och skön musik ända fram till stängning.

Vi råkar veta att du har en jävla sångröst. Hur kan vi få nytta av den?
Den är för efterfesten!! Haha!

Tack Aziz! Vi älskar att du är en del av Brasseriegruppen!

Dela denna sida

Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.