CHITCHAT med Anna Sjödin

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka träffar vi på Anna Sjödin som är marknadschef på Brasseriegruppen.

Hej Anna! Berätta om dig själv!
Anna heter jag och jobbar som marknadschef på Brasseriegruppen sedan ett drygt år tillbaka. Jag har min bakgrund inom detaljhandeln primärt, så att utveckla ett lojalitetsprogram låg mig varmt om hjärtat. Bor, lever och älskar Stockholm men har flera år i New York i portföljen. Många skulle nog beskriva mig som glad, prestigelös och hjälpsam. 

Var hittar du inspiration?
Pinterest (!) och i skärgården när jag är på mitt landställe och kommer riktigt nära naturen. Gärna tillsammans med min familj. 

Tre internationella restauranger som inspirerar dig?
När det kommer till New York har jag svårt att välja mellan två klassiska favoriter. Det står mellan Indochine som har funnits sedan tidigt 80-tal men som fortfarande lockar storpublik, både när det kommer till inredning, mat och atmosfär. Sedan är The Standards och deras lamm som är helt fantastiskt. Tror inte jag har varit i New York någon gång utan att gå dit och ätit lammet och druckit Penny Drop (det som vi kallar Moscow Mule). Lite närmare kan jag rekommendera Ristorante L’Acqua Cheta som ligger en liten bit utanför Florens. Min svägerska hade bott i Florens i 15 år och tog mig hit en kväll och det blev ett minne för livet. Vi var fyra vuxna som delade på en skaldjurspasta och det kan ha varit det godaste jag någonsin har ätit!! Om man tar sig till St. Lucia i Västindien är ett besök till ”Jade Mountain Club” ett måste. Det spelar ingen roll vad du beställer allt smakar himmelskt med tanke på den utsikten. 

I dagarna har vi släppt Brasseriegruppens app. Berätta om den!
Som jag sa så kommer jag från detaljhandeln där man länge har jobbat med att skapa en mer långsiktig relation till sina kunder. När jag nu började jobba inom restaurangbranschen insåg jag att det finns många synergier mellan branscherna och det är verkligen inom restaurang som man pratar om ”stammisar”. Så under året som gått har jag tillsammans med Brasseriegruppen utvecklat ett lokalitetsprogram där man som gäst ska känna att man får både kort- och långsiktig bonus. Genom att bara ladda ner appen blir man SILVER-medlem, vilket innebär 5% rabatt på matnotan. När man har kommit upp 20 000 poäng blir man GOLD-medlem osv. Det är den kortsiktiga anledningen till att ladda hem appen. Senare under 2020 kommer vi även att lansera återbäring, vilket betyder att ju mer du vill komma till oss och fira livet så kommer du också att få tillbaka på varje spenderad krona. Dessutom kommer vi att krydda med erbjudanden, hemliga menyer och mycket mer. Med andra ord – man kommer verkligen att gå miste om något stort och givande om man inte laddar ner appen. 

Topp-tre fördelarna med att ha Brasseriegruppens app i telefonen?
1) Du som har laddat ner appen kommer alltid ha med dig ditt medlemskap i fickan. Du behöver inte komma ihåg att ta med dig rabattkortet, vilket ökar möjligheten för att vara spontan. Och det blir i sig mer miljövänligt.

2) Genom att boka bord via appen kommer vi på restaurangerna ha möjlighet att bättre veta om dina preferenser i form av favoritbord mm.

3) Genom appen kommer vi kunna förmedla massa erbjudanden i samarbete med andra leverantörer. Erbjudanden du inte kommer att hitta någon annanstans. T.ex. om man laddar ner appen nu så kommer det att komma ett generöst erbjudande från Villeroy & Boch inom kort. 

Om Brasseriegruppen var en person, hur skulle du beskriva hens personlighet?
Entreprenör som går sin egen väg med hjärtat på rätta stället. Älskar hens!

Till vilken krog och varför går du helst med:

Tjejgänget?
Är det fredag eller lördag så är Pas d’Art ett givet val! Känns som jag tog tjejerna till Paris, London eller New York för en kväll. Det hittar du ingen annanstans i Stockholm.

Mamma?
Senast tog jag med mig min mamma på smörgåsbord på Villa Godthem och det blev en fullträff! Ett smörgåsbord är ju det svenskaste vi har och det finns något för alla. Och om man inte är så hungrig kan man bara ta dessertbordet (med sisådär tre tårtor, ostar, kakor och godis) för 95 kr och då ingår kaffe också. Med andra ord, det perfekta stoppet under Djurgårdsvarvet.

Kidsen?
Brunchen på Trattorian är magisk för barnfamiljen. Det finns en glassvagn med hemmagjord glass i sisådär åtta olika smaker, toppings, såser och mer som är värd att åka genom hela stan för!

Mannen?
Il Tempo på Södermalm! Alltså den lilla pärlan har allt. Servicen är outstanding, känns som du kliver in på en stimmig kvarterskrog i Little Italy i New York. Och ragun har jag nog beställt utan att överdriva ett 20-tal gånger. Blir aldrig besviken, blir aldrig trött på den. Den är helt klart magisk!

Kollegorna för After work?
Gastrotek Zink!!! Helt klart! Alltså Mats med sitt team gör hela Zink till den perfekta kvarterskrogen, men med storstadspulsen i baren. Joni i köket vet hur man lagar förstklassig mat. Som så många gånger så ska man bara ta en öl med kollegorna, men på Zink blir man lätt kvar på en hel middag.

Take Away?
Så svårt att välja men om jag måste välja så är det svårslaget att få hem sushi eller en varmrätt från East. Oavsett om det är en lördagskväll när man inte orkar ta sig i kragen för att laga mat eller när man är helt slut en söndag… Alltså det är något magiskt över East mat. Det är därför det är en institution i krogstockholm. 

Tack Anna, vi älskar att du är en del av Brasseriegruppenj

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.