Chitchat med Adam Wettergren

I vårt chitchat-format träffar vi en person vi gillar och snackar om mat, dryck, fest, stämning och det härliga livet på krogen. Denna vecka möter vi Adam Wettergren som är barchef på Gastrotek Zink. Adam blandar GT:s på ett extraordinärt härligt sätt trots att det bara är måndag - och berättar om livet i baren på Zink.

Hej Adam och välkommen till Zink! Du är relativt ny barchef på Zink, berätta vem  du är.
Tack! Jag är 27 år och har jobbat i Stockholms nöjesliv i sju år. Nosh and Chow, Grand Escalier, Mr French och flera andra ställen. Jag jobbade på East ett tag, men tog sedan en liten paus från Brasseriegruppen, men är nu tillbaka igen!

Vad gillar du mest med livet på krogen?
Jag älskar att alltid vara en del av festen – men att inte ha ont i huvudet dagen efter! Och förstås det självklara: tempot och människorna.

Hur skulle du beskriva stämningen på Zink?
Mysig och hjärtlig! Det är högt tempo, men på ett intimt ställe. Det känns nästan som att vi har vår egen lilla del av Stureplan.

Hur vill du att dina gäster ska uppleva Zinks bar?
De ska få en alldeles individuell och egen upplevelse. Varje gäst ska få det den inte förväntade sig av ett barbesök. Personlig och hjärtlig service är viktig.

Vad rekommenderar du lite extra att vi dricker just nu?
Jag vill inte att det ska kännas för märkvärdigt. Varje gäst ska få dricka det de faktiskt VILL dricka. Men ibland är det kul att få överraska så att någon får smak på något de faktiskt inte alls hade förväntat sig.

Du serverar GT:s otroligt härligt. Berätta.
Just nu brinner vi lite extra för gin-sortimentet. GT:s finns ju i så många olika former, allt från den klassiska fördrinken till lite snabbt upphälld nattklubbsdrink. Jag vill att varje gäst ska få personifiera sin GT, så jag serverar ofta en ”bukett” av garnering som gästen själv får lägga i sin drink.

Vad händer på Zink i höst?
Faktiskt en hel del! Vi får en ny drinklista som innehåller allt från tonkabönor till lakritsrot-infuseringar och kalla kaffedrinkar. Vi har även en helt ny vinlista på gång.

När är Zink som allra bäst?
Svårt att svara på, för det jag älskar allra mest med Zink är just att det är så varierande. AW-fredagarna har blivit fantastiska med grymt tempo. Söndagarna är också härliga med lite lugnare stämning, familjeluncher och skönt avslappnat häng. Och inom kort öppnar vi upp frukosten igen!

Till slut, vad häller du upp i ditt eget glas när du kommer hem på kvällen?
Scotch. Gärna på is.

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.