Brasseriegruppen går vidare mot nya höjder

Efter nästan tio år som PDF Brasserie Group kändes namnbytet till Brasseriegruppen självklart, och helt i linje med hur koncernen utvecklas. Ett par saker är nya, men för dig som gäst förändras inte det absolut viktigaste - de oförglömliga stunderna och smakupplevelserna.

Brasseriegruppen, tänker du kanske? Fram till förra veckan hette restauranggruppen PDF Brasserie Group. Det stämmer. Numera samlas dock Gastrotek Zink, II Tempo, Prinsen, Trattorian/Orangeriet/La Cucina/Pontonen, Villa Godthem, East, Vigårda och Pas D’art under ett nytt namn – Brasseriegruppen.

Året var 2010 när PDF Brasserie Group grundades av Peter Nordin och bröderna Daniel och Filip Guven. Sju år och en rad framgångar senare valde Peter Nordin att lämna koncernen för att förverkliga drömmen att starta hotell och restaurang i Italien. I samma veva blev naturligtvis betydelsen av “PDF” mindre självklart.

“Vi har funderat på ett nytt namn i snart två års tid, men först när Brasseriegruppen dök upp som förslag så kändes det rätt på riktigt”, säger Filip Guven, vd och grundare av Brasseriegruppen. “Det jag gillar mest med namnet är att det har två olika betydelser – det berättar dels vad vi sysslar med, och dels vilka som står bakom. B:et och G:et bildar tillsammans ‘Bröderna Guven’.”

Redan från start har ribban vad gäller mat, dryck och service varit skyhög och ambitionerna stora. På den fronten kommer ingenting förändras i och med namnbytet. Däremot har ett arbete för att maximera och utveckla verksamheten pågått bakom kulisserna.

“Namnbytet blir som en nystart för företaget”, fortsätter Filip Guven. “Det som främst är nytt är sättet vi jobbar på. Förut jobbade jag, Carina och Peter Nordin i köket där vi skrev recepten och satte menyerna.

Jag var operativ chef för alla kök fram till 2018. Idag är vi ett stort lag som gör allt tillsammans, en hel grupp med kreativa hjärnor! Personligen har jag därmed gått från restauranggolvet till att sköta det mesta från kontoret.

Försöker dock träffa kockarna, köksmästarna och restaurangcheferna så mycket jag kan för att ge dem input. Vi bildar ett starkt team och skapar fantastiska resultat som vi kan vara stolta över tillsammans!”

En rad nyheter kommer fortsätta lanseras under det nya namnet. Först på tur står det än så länge något hemliga konceptet Pas D’art på Biblioteksgatan 6-8. Den 29 november slås portarna upp! Den som väntar på något gott, bokstavligen.

Dela denna sida

Läs fler artiklar

5
Rulla till toppen

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.