Brasseriegruppen ansöker om rekonstruktion

Fredagen den 18 juni lämnade Brasseriegruppen in en ansökan till Stockholms tingsrätt om rekonstruktion.

Orsaken är att pandemin och restriktionerna har slagit hårt mot restaurangbranschen vilket medfört ett stort intäktsbortfall. Brasseriegruppen genomför nu rekonstruktionen för att långsiktigt trygga bolagets framtid och medarbetarnas jobb.

”Vi har precis som hela vår bransch drabbats hårt av restriktioner på grund av pandemin med kraftigt fallande intäkter som en följd. Rekonstruktionen är vår enda väg för att rädda verksamheten och långsiktigt trygga jobben för våra fantastiska medarbetare”, säger Filip Guven, VD Brasseriegruppen.

Brasseriegruppen består av restaurangerna Trattorian, Orangeriet, Pontonen, East, Prinsen, Pas d’Art, Il Tempo, Villa Godthem, Ricordi och Gastrotek Zink. Bolagets nyöppnade restaurang Ricordi omfattas inte av ansökan om rekonstruktionen.

Omsättningen 2019 var 400 miljoner. För 2020 hamnar omsättningen på ca 280 miljoner. Bolaget hade 450 fast anställda, men har som en följd av pandemin varslat 100 anställda och har nu 350 anställda.

”Långsiktiga relationer är en extremt viktig del för Brasseriegruppen. Genom rekonstruktionen hoppas vi att vi tillsammans med våra leverantörer och medarbetare ska kunna fortsätta driva många av Stockholms främsta krogklassiker i många generationer framåt”, säger Filip Guven.

Presskontakt
För ytterligare information, vänligen kontakta:
marknad@brasseriegruppen.se

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp
Scroll to Top

Ladda ner vår app och få 5% på matnotan!

Brasseriegruppens app ger dig 5% rabatt på matnotan på samtliga våra krogar i samma sekund som du laddar ner den. Dessutom får du 20% rabatt på all take away.

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.